ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Proximity Marketing ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BEACON

Υπάρχουν αρκετά από πραγματικά παραδείγματα στον κόσμο που χρησιμοποιούν Proximity Marketing Beacons. Παρακάτω θα βρείτε μια επισκόπηση από μερικά από αυτά.

Αεροδρόμιο Gatwick - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Μια επένδυση ύψους £2,5 δισ. Για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και των εγκαταστάσεων περιελάμβανε την εγκατάσταση 2000 beacons γύρω από τον αερολιμένα. Η χρήση beacons παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους επιβάτες τους. Επίσης, τους προσφέρει ένα σύστημα πλοήγησης με μπλε κουκίδες ώστε να βρουν γρήγορα και εύκολα τον δρόμο προς τις πύλες αναχώρησης, το οποίο υποστηρίζεται από ένα εργαλείο επαυξημένης πραγματικότητας.


Πάρκο Γλυπτικής - Λεμεσός, Κύπρος

Αυτό το μουσείο υπαίθριας τέχνης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι δημοφιλές στους ντόπιους και τους επισκέπτες. Στο πάρκο φιλοξενούνται 17 γλυπτά σύγχρονης τέχνης που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των 3 γλυπτικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν το 1999, το 2000 και το 2001. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν beacons το 2016, οι οποίες δίνουν την ιστορία κάθε έργου τέχνης στο πάρκο, καθώς και πρόσβαση με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.


Makelaarij Hoekstra - Ολλανδία

Το Makelaarij Hoekstra είναι ολλανδικό μεσιτικό γραφείο με γραφεία σε 4 τοποθεσίες. Τα Beacons τοποθετήθηκαν στα γραφεία, κοντά στα προσφερόμενα ακίνητα και στις ταμπέλες "προς πώληση" που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτά. Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται σε άτομα που θέλησαν πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο καθώς και περιήγηση του ακινήτου με φωτογραφίες.

Use cases for Proximity Marketing and Beacons
Proximity Marketing in the real world

Ξενοδοχείο Hilton - Ηνωμένο Βασίλειο

Το 2017 το ξενοδοχείο ξεκίνησε να τοποθετεί beacons στα ξενοδοχεία τους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για να επιτρέψει τη χρήση ψηφιακών κλειδιών. Αυτή η τεχνολογία beacon συνεργάζεται με το Hilton Honors App, το οποίο είναι το πρόγραμμα αφοσίωσής για τους πελάτες τους, που σημαίνει ότι εκτός από το να μπορούν να κάνουν κράτηση δωματίων με την εφαρμογή, μπορούν τώρα να ανοίξουν και τις πόρτες των δωματίων του ξενοδοχείου.


Σταθμοί λεωφορείων - Τεργέστη, Ιταλία

Ένα σχέδιο proximity marketing στην Τεργέστη είδε έναν αριθμό από beacons που εγκαταστάθηκαν σε διάφορες στάσεις λεωφορείων. Οι άνθρωποι που πέρασαν σε απόσταση 20 μέτρων από τον φάρο έλαβαν ειδοποιήσεις με χρήσιμες πληροφορίες σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχουν σήμερα περίπου 30 beacons και οι περισσότερες πληροφορίες που παρέχονται είναι πληροφορίες για τον τουρισμό που προορίζονται για επισκέπτες που μπορεί να μην γνωρίζουν καλά την τοποθεσία.


Εθνικός Σιδηρόδρομος - Ινδία

Τα Beacons τοποθετήθηκαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλη την Ινδία, η οποία έχει γραμμές πάνω από 70.000 μίλια. Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται σε άτομα κοντά στους σταθμούς, παρέχοντάς τους πληροφορίες σχετικά με το πού θα έχουν πρόσβαση στο δωρεάν WiFi. Το έργο αυτό ήταν πολύ επιτυχημένο και είχε ποσοστό κλικ 15%.