Πως λειτουργει το Proximity Marketing ;

Το κύριο ερώτημα που τίθεται όταν μιλάμε για Bluetooth beacons και Proximity Marketing είναι "πώς λειτουργεί;". Παρακάτω εξηγούμε την διαδικασία ....

Το Beacon είναι μια μικρή συσκευή, που έρχεται σε μια σειρά από μεγέθη και σχήματα, η οποία λειτουργεί με τεχνολογία BLE (Bluetooth Low Energy). Τα σήματα που αποστέλλονται από τα Beacons μπορούν να ληφθούν από κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα Bluetooth που βρίσκονται εντός της εμβέλειας των ραδιοσημάτων, η οποία συνήθως έχει ακτίνα 70 μέτρων.


Bήμα - βήμα ανάλυση της διαδικασίας.

  • 1. Τα Beacons τοποθετούνται στην επιθυμητή θέση, για παράδειγμα εκτός του καταστήματος σας.
  • 2. Τα Beacons στην συνέχεια ρυθμίζονται και τα ραδιοσήματα με το μήνυμας που εκπέμπουν, συνήθως είναι 10 φορές ανά δευτερόλεπτο.
  • 3. Τα smartphones με ενεργοποιημένο το Bluetooth στην ακτίνα του σήματος παραλαμβάνουν το μήνυμα σας.
  • 4. Ο μοναδικός αριθμός ταυτότητας του beacon (ID) αποστέλλεται στη συνέχεια σε έναν cloud server.
  • 5. Με την αναγνώριση του μοναδικού αριθμού ταυτότητας του beacon (ID), ο διακομιστής ανταποκρίνεται αναλόγως και μεταδίδει το μήνυμα σας πίσω στο έξυπνο τηλέφωνο του χρήστη.
  • 6. Στη συνέχεια, ο χρήστης λαμβάνει μια ειδοποίηση που μπορεί να είναι με τη μορφή ειδικής προσφοράς, κωδικού έκπτωσης ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί να προωθήσει η συγκεκριμένη επιχείρηση.
  • 7. Αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες, ο παραλήπτης της ειδοποίησης, να επισκεφθεί το κατάστημα και να κάνει κάποια αγορά , καθώς είναι πολύ κοντά στην τοποθεσία της επιχείρησης σας.
How Proximity Marketing Works

Το γεγονός ότι ο αποδέκτης της κοινοποίησης μπορεί να απέχει μόνο μερικά μέτρα από την τοποθεσία της επιχείρησης σημαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα θετικής ανταπόκρισης στην κοινοποίηση σε σύγκριση με άλλες μορφές διαφήμισης και προώθησης.

Αποκτήστε τα δικά σας Beacons για να δουλέψουν για εσάς!

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ BEACONS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΑΣ

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ BEACON

Υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες Bluetooth που λειτουργούν με τα δικά μας Beacons. Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη επισκόπηση του καθενός από αυτά. Τα δικά μας beacons υποστηρίζουν όλες αυτές τις τεχνολογίες.

iBeacon

Η τεχνολογία iBeacon της Apple, η οποία κυκλοφόρησε το 2013, δημιουργεί μια μικρή περιοχή ανίχνευσης για κινητές συσκευές με δυνατότητα Bluetooth 4.0.

Eddystone

Το πρωτόκολλο Eddystone εισήχθη από την Google το 2015 και είναι μια προδιαγραφή ανοιχτού πρωτοκόλλου για μηνύματα κοντινού φάσματος.

Nearby Notifications

Το Nearby της Google υποστηρίζετε από το κινητά με λογισμικό Android και βοηθούν τους χρήστες να ανακαλύψουν τι βρίσκεται γύρω τους.

Quuppa

Το Quuppa είναι μια ισχυρή πλατφόρμα τεχνολογίας για υπηρεσίες και εφαρμογές με βάση την τοποθεσία και βασίζεται στη λειτουργία Bluetooth Low Energy (BLE).